Smoelwerk

De website Hiphopinjesmoel.com is een door vrienden opgezette en gedreven online magazine, dat verslag doet van de Nederlandse hiphopscene. Het is dé plaats waar liefhebbers van underground hiphop hun nieuws en informatie halen. Inmiddels is het webmagazine al ruim twintig jaar actief en is daarmee het meest duurzame platform voor hiphopcultuur in Nederland.

Van 2002 tot 2007 heb ik actief deel uitgemaakt van de redactie van Hiphopinjesmoel.com. Ik maakte verslagen van concerten en feesten; in vijf jaar tijd zag ik honderden, misschien wel duizenden, rappers optreden. Ik interviewde artiesten en maakte videoreports van hiphop festivals. En ik maakte veel, heel veel, foto's.

In 2009 vierden we ons tienjarige jubileum. Dat deden we met de uitgave van een 400 pagina's dik boek, waarin een decennium hiphop in Nederland wordt beschreven. Het boek ging vergezeld van een door ons gemaakte documentaire-dvd en muziek-cd. Door de educatieve functie van het boek, heeft het de status van naslagwerk waar vaak aan gerefereerd wordt gekregen. Helaas is 'Smoelwerk' niet meer fysiek verkrijgbaar.

Externe links:

> PDF eBook 'Smoelwerk'

> Documentaire 'Smoelwerk' op NPO 2DOC

> CD 'Smoelwerk'

> Launch party 'Smoelwerk' in Watt Rotterdam